Direct contact? | Bel: 0318 488505 | Mail: brandpreventie@asphalia.nl

Wat is de geldigheidsduur van een certificaat?

26 juli 2013
in

Heel vaak krijg ik de vraag wat de geldigheidsduur is van een certificaat. Er zijn leveranciers die 1 jaar garanderen in hun certificaat, maar een geldigheid van 15 jaar komt ook voor!

 

Eerlijk gezegd zijn beide uitspraken niet helemaal volledig. Impregneermiddelen bestaan op dit moment allemaal voor het grootste deel uit water. Wanneer je het behandelde product reinigt of op een andere manier behandelt, dan kan de werking niet meer volledig worden gegarandeerd. Wanneer je gordijnen bijvoorbeeld gaat wassen, gaat het impregneermiddel uit de gordijnen. Een houten stoel is uiteraard aan slijtage onderhevig, maar het impregneermiddel in hout dat onder druk in een autoclaaf is geïmpregneerd gaat heel erg lang mee, zeker als het hout daarna is afgewerkt met een toplaag. Met andere woorden: het hangt altijd van de omstandigheden en de gebruikte behandelmethode af hoe lang de werking zal blijven bestaan. De enige manier om dit te controleren is door het periodiek te testen door middel van een brandproef of een chemische proef. Het is dan ook cruciaal hoe de garantie op het certificaat is omschreven. Mijn advies is om vooraf inzage te vragen in de tekst op het certificaat. Twijfel je over de inhoud van het certificaat? Neem dan even contact op!

 

About Peter Jantz

Peter Jantz heeft in 1998 Asphalia opgericht en is nu algemeen directeur en eigenaar van Asphalia Safety Group. Het moederbedrijf achter diverse Asphalia bedrijven; allemaal gespecialiseerd in specifieke veiligheidsoplossingen.

Reageer!

Je email adres wordt niet gepubliceerd!

*

© 1998-2014 Asphalia brandpreventie b.v. | Onderdeel van de Asphalia Safety Group                    Ontwikkeld door Profit Learning - Tel: 038 7507009