Direct contact? | Bel: 0318 488505 | Mail: brandpreventie@asphalia.nl

Textiel vlamwerend maken doe je zo!

16 september 2013
in
Stof impregneren op rol

Meubilair stof impregneren voor het Hilton Hotel te Brussel.

Textiel vlamwerend maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij ontwikkelen vlamvertragende middelen, verkopen deze en passen ze toe. Dat doen we op locatie of in onze werkplaats. Heb je een certificaat nodig? Dat kunnen wij, als gecertificeerd applicateur, deze verstrekken!

Zoals je kunt zien op de foto hiernaast hebben wij voor het impregneren op rol een speciaal systeem ontwikkeld waardoor we in rap tempo een kwalitatief hoogwaardige brandvertragende oplossing kunnen bieden, voor grote hoeveelheden stof.

Wat zijn de opties om textiel brandvertragend te maken?

Textiel is een verzamelnaam voor alles wat geweven is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veiligheidskleding, kogelwerende vesten, poetslappen, dweilen, lakens, dekens, theedoeken, handdoeken, tafelkleden, zakdoeken, woningtextiel, vitrage, gordijnen, tapijt, vloerbedekking, zonneschermen, dekzeilen, tenten, parachutes, schermen of touwen.

Om textiel vlamvertragend te maken zijn er meerdere opties. Het kan soms zijn dat textiel al brandvertragend is. In dat geval heeft in de fabriek al een speciale behandeling plaatsgevonden. Je kunt textiel  zelf vlamvertragend maken, maar je kunt het ook uitbesteden. In beide gevallen kunnen we certificaten verzorgen.

Zoek je een brandwerend impregneermiddel?

Bepaal wat voor jou de beste keuze is voor het product dat je wilt impregneren en bestel deze in onze webshop!
Bij alle geleverde impregneermiddelen wordt een instructievideo geleverd.
Bestel_in Webshop


Waarom textiel impregneren uitbesteden aan een gecertificeerd specialist?

Impregneren van textiel In de werkplaats van As
Uitbesteden heeft enkele belangrijke voordelen zoals:

 • Je krijgt een certificaat van behandeling door een erkende applicateur.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over de correcte toepassing van de juiste brandvertrager.
 • Je hoeft geen gereedschap of droogrek aan te schaffen.

Uitbesteden heeft ook een nadeel:

 • Je bent afhankelijk van de planning van de leverancier (maar dat is meestal geen probleem, als het moet werken we gewoon ’s nachts door…)

Wil je direct de kosten weten van het brandveilig maken van stoffen?

Ga naar www.brandveiligegordijnen.nl, hier kun je direct de kosten van het impregneren van stof berekenen.

BEREKEN DIRECT DE KOSTEN VIA ONZE CALCULATOR


Wil je het brandwerend impregneren van textiel uitbesteden? Klik dan hier

Wil je het impregneren van textiel zelf doen?

Dit zijn de stappen:

 • Download mijn gratis handleiding als je dat nog niet hebt gedaan.
 • Controleer of jouw textiel vocht opneemt door het textiel nat te maken met een plantenspuit. Lopen de druppels er direct volledig af, dan zijn de gordijnen gemaakt van een plastic-achtig materiaal. Koop dan het impregneerpakket voor kunststof en decoratie en ga naar stap 5. Zo niet, ga verder.
 • Bepaal middels onderstaande tabel of jouw gordijnen bestaan uit synthetische vezels of natuurlijke vezels. Weet je niet van welk materiaal jouw gordijnen zijn gemaakt, stuur een staal op naar ons om te testen welk middel geschikt is.
 • Schaf het impregneerpakket aan voor synthetische vezels of natuurlijke vezels.
 • Volg de video-instructies, download de productcertificaten en maak een eigen invulcertificaat in onze speciale klantomgeving.

Let op! Zodra je textiel gaat wassen met water, gaat de werking van de brandvertrager verloren. In deze gevallen kunnen we werken met een speciaal proces waarbij de brandvertrager wordt toegevoegd in het spoelproces van industriële machines, je kunt de impregneerbehandeling herhalen of brandwerend textiel aanschaffen dat in de fabriek is bewerkt met speciale brandvertragende garen.


Welk impregneermiddel is voor jouw gordijnen geschikt?

Bestaan jouw gordijnen voor meer dan 30% uit natuurlijke stoffen zoals:
StoffenKarpettenStoffen impregneren, binnen en buitenzijdenTextiel brandvertragend maken

  • Katoen
  • Vlas
  • Linnen
  • Jutte

 

 • Wol
 • Zijde
 • Mohair
 • Alpaca

Alfastop impregneerpakket voor natuurlijke vezels per sprayfles
Dit impregneerpakket is zo ontwikkeld dat je zelf stoffen, maar ook papier en karton brandveilig kunt maken. Het pakket bevat impregneermiddel, een speciale spray-oplossing, instructievideo’s en certificaten. Te behandelen stoffen moeten bestaan uit minimaal 35% natuurlijke vezels zoals: Katoen, Vlas, Linnen, Jutte, Wol, Zijde, Mohair, Alpaca.
Meer informatie

Bestaat jou stof uit minder dan 30% uit kies dan de AlfaSTOP voor Kunststof en mengvezels.


Brandvertragende vloeistof voor stoffen van kunst en mengvezels in voordeelverpakking
Alfastop brandvertragende vloeistof voor kunst en mengvezels is een ongevaarlijke en gebruiksvriendelijke vloeistof voor het brandwerend impregneren van stoffen met meer dan 70% synthetische vezels, zoals polyester, polyamide en viscose. Waaronder bijvoorbeeld: Woningtextiel, Tapijten, Vlaggen, Kleding.Meer informatie

Samenvattend:

Kies of je zelf wilt impregneren of wilt uitbesteden, download eventueel mijn gratis handleiding en koop – bij zelf doen – een compleet impregneerpakket inclusief instructies en certificaat. Rechtstreekse links:

Brandwerend impregneren uitbesteden
Impregneerpakket voor natuurlijke vezels
Impregneerpakket voor synthetische vezels

Gratis handleiding “Brandwerend impregneren doe je zo!”

Succes met het brandvertragend maken van jouw textiel! Mocht je ergens hulp nodig hebben, schroom dan niet om je vragen te stellen!


uitbestedenZoek je een partij die brandwerende oplossingen kan realiseren?
Dit kan met certificaat van behandeling. Impregneren kan je ook uitbesteden, dit levert een flink aantal voordelen op! Erkend certificaat door derden, Geen tijdverlies, Kwaliteit garantie, Professionele aanpak.
Klik hier voor meer info.

About Peter Jantz

Peter Jantz heeft in 1998 Asphalia opgericht en is nu algemeen directeur en eigenaar van Asphalia Safety Group. Het moederbedrijf achter diverse Asphalia bedrijven; allemaal gespecialiseerd in specifieke veiligheidsoplossingen.

One Comment

Reageer!

Je email adres wordt niet gepubliceerd!

*

© 1998-2014 Asphalia brandpreventie b.v. | Onderdeel van de Asphalia Safety Group                    Ontwikkeld door Profit Learning - Tel: 038 7507009