Direct contact? | Bel: 0318 488505 | Mail: brandpreventie@asphalia.nl

Brandvertragend rieten dak voor proost in Breda; een bijzonder klusje

23 augustus 2013

Vandaag reisde het spoedteam van Asphalia af naar Breda om daar op het buitenterras van restaurant Proost alle bekleding van riet brandvertragend te maken. De uitdaging van deze klus lag niet zozeer in het impregneren zelf, maar vooral in de combinatie van riet of constant buiten staat.

Hier staat het riet onder constante invloed van regen. Doordat het riet onder invloed staat van regen wordt normaliter het impregneermiddel in de loop van de tijd dusdanig verdund dat de werking ervan ernstig verminderd.

Door een aanpassing in het impregneermiddel waren wij in staat om te voldoen aan de hoge eisen welke de brandweer stelde. Na het aanbrengen van het impregneren door het spoedteam van Asphalia heeft de brandweer diverse testen uitgevoerd. Met trots kunnen wij zeggen dat deze testen met vlag en wimpel zijn geslaagd. Volgend jaar gaan we terug onder brandwerendheid te controleren. Uiteraard houden we je op de hoogte.

About Peter Jantz

Peter Jantz heeft in 1998 Asphalia opgericht en is nu algemeen directeur en eigenaar van Asphalia Safety Group. Het moederbedrijf achter diverse Asphalia bedrijven; allemaal gespecialiseerd in specifieke veiligheidsoplossingen.

Reageer!

Je email adres wordt niet gepubliceerd!

*

© 1998-2014 Asphalia brandpreventie b.v. | Onderdeel van de Asphalia Safety Group                    Ontwikkeld door Profit Learning - Tel: 038 7507009