Direct contact? | Bel: 0318 488505 | Mail: brandpreventie@asphalia.nl

Medewerkers van Asphalia in het AD

26 juli 2013

Vandaag staan medewerkers van Asphalia in de krant bij een stuk over brandwerend impregneren van meubels.


asphalia-ad

De tekst uit het bericht luidt:

Het moet verplicht worden om meubels en matrassen te impregneren met brandvertragende stoffen, vindt Brandweer Nederland. Dit zou Nederland jaarlijks tien doden schelen. Dat meldt het AD.

In Europa zou het gaan om 1500 doden per jaar. Alle 25 brandweercommandanten van Brandweer Nederland doen daarom een beroep op het Europees Parlement om de regelgeving aan te passen. Modern goedkoop meubilair is volgens portefeuillehouder risicobehering Rob Frek één van de grootste gevaren bij woningbranden. Licht ontvlambare banken zijn in Nederland al verantwoordelijk voor een kwart van alle doden.De meubelbranche CBM wil onderzoeken naar brandvertragende middelen afwachten. Volgens IKEA Nederland zijn die vaak giftig of slecht voor het milieu. Maar dat idee is achterhaald, zegt Frek van Brandweer Nederland.
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3482044/2013/07/26/Brandwerende-meubels-redden-levens.dhtml

Wat is jouw mening hierover?

Laat het weten in de commentaren!

About Peter Jantz

Peter Jantz heeft in 1998 Asphalia opgericht en is nu algemeen directeur en eigenaar van Asphalia Safety Group. Het moederbedrijf achter diverse Asphalia bedrijven; allemaal gespecialiseerd in specifieke veiligheidsoplossingen.

Reageer!

Je email adres wordt niet gepubliceerd!

*

© 1998-2014 Asphalia brandpreventie b.v. | Onderdeel van de Asphalia Safety Group                    Ontwikkeld door Profit Learning - Tel: 038 7507009