Direct contact? | Bel: 0318 488505 | Mail: brandpreventie@asphalia.nl

Plastic brandwerend behandelen: dit zijn je opties!

16 september 2013
in

Brandvertragend maken van plastic
Plastic brandvertragend (oftewel vlamvertragend / brandwerend) behandelen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij ontwikkelen brandvertragende middelen, verkopen deze en passen ze toe. Dat doen we bij klanten op locatie of in onze werkplaats. 

Heb je een certificaat nodig? Dat kunnen wij, als gecertificeerd applicateur voor je regelen!


Plastic brandvragend maken; laat het doen Plastic vlamvertragend impregneren kun je zelf

Plastic brandvertragend impregneren, wat zijn de opties?

Je kunt het zelf doen, maar je kunt het ook aan ons uitbesteden. In beide gevallen krijg je certificaten.

Wat is plastic?

Als wij het hebben over brandwerend impregneren (of behandelen) van plastic dan bedoelen wij materialen die geen vocht opnemen. Dus wanneer je er wat water op spuit met bijvoorbeeld een plantenspuit, dan zie je druppels die er direct weer vanaf lopen. In dat geval moet je het als plastic behandelen met een speciaal middel met een coating die ‘eraan’ plakt. Dat speciale middel is Alfastop voor kunststof en decoratie.

Waarom zou je plastic brandvertragend behandelen?

Wij krijgen vaak de vraag waarom plastic behandeld moet worden, omdat het niet echt wil branden. Dat klopt, plastic is moeilijk brandbaar, maar plastic kan wel smelten. Als plastic gaat smelten is het enorm heet en kan het veel leed en schade aanrichten. Daarnaast kan plastic wel zorgen voor vlamoverdracht waardoor andere zaken aangestoken kunnen worden.


Referenties

Impregneren van gordijnen met een gecombineerde vezel structuur.
Voor een penitaire inrichting hebben wij een moeilijke casus opgelost. Het betrof gordijnen met een gemixte vezel. Deze waren aan de ene kant van plastic, de andere kant was van een stoffen mengvezel.
gordijnen opmeten Gordijn met 1 zijde van plastic

 
Overige
Hier onder een aantal verschillende plastic en kunststoffen materialen die met regelmaal geïmpregneerd worden door Asphalia.
Impregneren doe je zelf Accessoires brandvertragend impregneren


Welke mogelijkheden zijn er om plastic te behandelen?

Allereerst moet je overwegen of je het zelf wilt doen, of wilt laten doen. Het laten behandelen van plastic-achtige materialen heeft als voordeel dat je zeker weet dat het goed gebeurd, door speciaal opgeleide mensen, met de juiste ‘gereedschappen’ en verstand van de actuele wet en regelgeving. Wanneer je het aan ons uitbesteed krijg je een certificaat van behandeling door een gecertificeerd applicateur. Daarnaast blijkt in de praktijk vaak dat het uitbesteden van de klus voordeliger is als het zelf doen.

Laten impregneren? Dat kan, graag maken we een scherpe prijs voor jou.


Doe-Het-Zelf brandvertragend maken.

Aan de andere kant is het behandelen van plastic ook eenvoudig zelf te doen. Je hoeft in dat geval alleen maar de Alfastop brandvertrager voor kunststof en decoratie aan te schaffen en krijgt daarmee ook toegang tot onze instructiefilmpjes en de belangrijkste certificaten. Voor meer informatie klik je op onderstaande knop.

Bestel al je brandwerend impregneren in onze webshop.


Vragen? Stel ze via de chat of via ons contact formulier


Onderstaand filmpje laat nog even zien hoe makkelijk het is om zelf te impregneren met Alfastop voor kunststof en decoratie

 

Het effect van Alfastop voor kunststof en decoratie.

Deze video laat zien wat er gebeurd met plastic-achtige materialen voordat deze zijn behandeld en nadat ze zijn behandeld.

 

Zoek je een brandwerend impregneermiddel?

Bepaal wat voor jou de beste keuze is voor het product dat je wilt impregneren en bestel deze in onze webshop!
Bij alle geleverde impregneermiddelen word een instructie video geleverd.
Bestel_in Webshop

About Peter Jantz

Peter Jantz heeft in 1998 Asphalia opgericht en is nu algemeen directeur en eigenaar van Asphalia Safety Group. Het moederbedrijf achter diverse Asphalia bedrijven; allemaal gespecialiseerd in specifieke veiligheidsoplossingen.

Reageer!

Je email adres wordt niet gepubliceerd!

*

© 1998-2014 Asphalia brandpreventie b.v. | Onderdeel van de Asphalia Safety Group                    Ontwikkeld door Profit Learning - Tel: 038 7507009