Direct contact? | Bel: 0318 488505 | Mail: brandpreventie@asphalia.nl

Is een productcertificaat voldoende?

26 juli 2013
in

Wanneer je een productcertificaat krijgt aangeboden, moet je even goed bedenken waarom je een certificaat wilt hebben. Een productcertificaat stelt dat het betreffende product dat wordt geleverd voldoet aan de noodzakelijke eisen, doet wat het zou moeten doen en verkocht mag worden binnen Nederland.

Eigenlijk is zo’n certificaat overbodig, want als het product niet aan zijn specificaties voldoet mag het simpelweg niet verkocht worden. Het certificaat zegt dus helemaal niets over de behandelde materialen. Door wie en hoe de behandeling is uitgevoerd is bij certificering zeker zo belangrijk. Want de wijze waarop en de nauwkeurigheid waarmee de brandvertragende impregneermiddelen zijn aangebracht bepalen de juiste werking ervan. Een productcertificaat is dus met nadruk GEEN certificaat van behandeling. Let dus goed op wat de waarde is van het certificaat dat je krijgt aangeboden. Wanneer je twijfelt mag je me altijd mailen via het contactformulier.

Uiteraard leveren wij bij onze producten ook altijd een productcertificaat. Maar daarnaast zijn ook certificaten van behandeling beschikbaar.

 

About Peter Jantz

Peter Jantz heeft in 1998 Asphalia opgericht en is nu algemeen directeur en eigenaar van Asphalia Safety Group. Het moederbedrijf achter diverse Asphalia bedrijven; allemaal gespecialiseerd in specifieke veiligheidsoplossingen.

Reageer!

Je email adres wordt niet gepubliceerd!

*

© 1998-2014 Asphalia brandpreventie b.v. | Onderdeel van de Asphalia Safety Group                    Ontwikkeld door Profit Learning - Tel: 038 7507009